Jodan Boys stunt in beker door Go Ahead uit te schakelen

25 oktober 2016, 21:54   Bijgewerkt: 26 oktober 2016, 12:59

De Jodan Boys zorgde dinsdagavond voor een gigantische stunt in de KNVB Beker. De ploeg uit de Hoofdklasse verraste Go Ahead Eagles in Deventer met een 1-2 overwinning. Daardoor gaat het donderdag in de koker voor de derde ronde.

In eerste instantie was er weinig aan de hand voor de ploeg van hoofdtrainer Hans de Koning. In de eerste helft kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong door een doelpunt van Sam Hendriks, die tegen FC Twente (0-2 verlies) nog op de bank zat. Vlak na rust kwam Jodan Boys echter op gelijke hoogte door toedoen van Levi Marengo.

Beide ploegen leken in de Adelaarshorst op een verlenging af te stevenen. Jodan Boys wist de verdediging van Go Ahead Eagles echter voor een tweede keer te verrassen. Roald Heerkens groeide uit tot matchwinner door vanuit een corner toe te slaan. Daardoor is Jodan Boys door naar de derde ronde.

ADO Den Haag

Go Ahead was niet de enige ploeg met problemen tegen een op papier mindere tegenstander. ADO Den Haag had grote moeite om SC Telstar van zich af te houden. De Residentieclub wist zich echter wel te verzekeren van de volgende ronde. De Jupiler League-club kwam weliswaar op voorsprong, maar in het laatste kwartier boog ADO de achterstand om in een 2-1 overwinning.