Genoa kruipt naar subtop met ruime zege op AC Milan

25 oktober 2016, 22:58   Bijgewerkt: 25 oktober 2016, 23:42

AC Milan is dinsdagavond vergeten koploper Juventus te passeren op de ranglijst. De nummer drie van de Serie A verloor met 3-0 op bezoek bij Genoa. AC Milan heeft op dit moment als enige in Italië een wedstrijd meer gespeeld en staat twee punten achter Juventus.

Genoa stond al vroeg op voorsprong tegen de Milanezen. Nikola Ninkovic tekende na elf minuten voor het openingsdoelpunt. Na een uur spelen werden de problemen groter voor AC Milan vanwege een rode kaart. Een bizarre tackle van Gabriel Paletta leverde hem een directe rode kaart op. Genoa wist daar pas in de slotfase van te profiteren.

Tien minuten voor tijd zorgde Milan-speler Juraj Kucka voor de beslissing. Hij gleed een voorzet achter zijn doelman tegen de touwen. Vlak voor tijd deelde ook Leonardo Pavoletti nog meer in de feestvreugde met een doelpunt. Genoa staat dankzij de zege op een zevende plek. In punten staat het gelijk met nummer vijf Torino. Die positie geeft straks recht op Europees voetbal.