Nice haalt 121.500 euro op voor families van slachtoffers

26 oktober 2016, 16:46

OGC Nice staat na tien speelronden met vier punten voorsprong op AS Monaco en zes punten voorsprong op Paris Saint-Germain bovenaan in de Franse Ligue 1, maar heeft zich ook buiten de lijnen van haar goede kant laten zien. De Zuid-Franse club heeft een geldbedrag van 121.500 euro verzameld, die naar de families van de slachtoffers van de terreuraanslag op 14 juli zal gaan.

Op 14 juli vielen er bij een terroristische aanslag 86 doden en honderden gewonden op de Promenade des Anglais in Nice. OGC Nice heeft de getroffen families een hart onder de riem gestoken, door een veilig van de speciale herdenkingsshirts, die de spelers op zondag 14 augustus droegen tegen Stade Rennes (1-0 winst), te organiseren. Alle slachtoffers werden op de tricots per naam genoemd, in de vorm van een hart. Stade Rennes werkte ook mee en liet ook speciale shirts veilen.

In totaal is er 121.500 euro opgehaald, zo maakte OGC Nice dinsdagavond bekend. Het shirt van Mario Balotelli leverde maar liefst 11.110 euro op. Deze werd gekocht door André Boïs, oud-voorzitter van OGC Nice. Hatem Ben Arfa, de speler die afgelopen zomer naar PSG verkaste, betaalde 3.100 euro voor de shirts van Yoan Cardinale (Nice) en Adama Diakhaby (Rennes). Jérémy Pied, die afgelopen zomer naar Southampton transfereerde, kocht ook twee shirts.

De Franse voetbalbond (FFF) en het bestuur van de Franse competities (LFP) deden ook een duit in het zakje, net als Montpellier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen