Streppel gaat sleutelen aan basis, Moniz onder de indruk

26 oktober 2016 – In de competitie draait de motor van sc Heerenveen op volle toeren, maar voor het bekerduel van donderdagavond met FC Eindhoven (uit) kennen de Friezen wat personele problemen. Lucas Bijker (hamstring), Pelle van Amersfoort (buikgriep) en Shay Facey (enkel) zijn twijfelgevallen en verder worden er nog meer spelers gehinderd door lichte blessures.

Streppel gaat sleutelen aan basis, Moniz onder de indruk

"Links en rechts zijn er nog een paar met pijntjes", zegt Strepel op het digitale thuis van Heerenveen over zijn selectie. De coach overweegt om Sam Larsson en Yuki Kobayashi als reserve te laten starten. Waarschijnlijk staan Caner Cavlan, Luciano Slagver, Younes Namli en Morten Thorsby in de basis. "We hebben vanaf dag één gezegd dat we iedereen hard nodig hebben. Dat betekent dat als jongens niet okselfris zijn en anderen dat wel zijn, dat reden is om te wisselen. De jongens die spelen moeten 100 procent fit zijn", aldus Streppel.

Streppel denkt niet dat onderschatting tegen Eindhoven een boosdoener zal zijn voor Heerenveen. "Nu we zo hoog staan, is dat in de Eredivisie wekelijks het geval. We moeten bij de les zijn, mogen niet gemakzuchtig zijn en moeten de wil hebben om te winnen", stelt Streppel, die respect heeft voor de huidige nummer veertien van de Jupiler League. "Ze hebben de laatste jaren steeds top vijf gespeeld. Eindhoven staat veel te laag en gaat echt wel de play-offs halen. Eindhoven is voetballend een goede ploeg."

Moniz onder indruk van Heerenveen
Ricardo Moniz, de trainer van Eindhoven, realiseert zich dat het voor zijn elftal een loodzware opgave is om verder te bekeren. "Heerenveen is een geweldige ploeg die in mijn ogen geen zwaktes kent. Zij zitten nu in een flow, dus we weten waar we mee te maken gaan krijgen. Echter zijn er altijd een paar kleine dingen waar je van kan en moet profiteren. Ik hoop dat we dat morgen zullen zien", stelt Moniz op de Eindhoven-site.

Eredivisie

gerelateerd