Voorganger De Boer: "Situatie bij Inter gecompliceerd"

26 oktober 2016, 19:03

Het moment van de waarheid breekt aan voor Frank de Boer. Wint de coach van Internazionale vanavond (woensdag) niet van Torino, dan lijkt het voor hem heel lastig te worden om zijn baan te behouden. Ondanks de steun van de aanhang en het feit dat de clubleiding zijn vertrouwen in onze landgenoot zou hebben uitgesproken.

Roberto Mancini, de voorganger van Frank de Boer bij Inter, ziet het allemaal van een afstandje gebeuren. De oefenmeester werd vlak na de Chinese overname van de Milanese topclub ontslagen en spreekt zich nu uit over de situatie bij zijn voormalig broodheer. "Ik heb in Engeland gewerkt en daar maakt het niet uit wie er de voorzitter is", zegt Mancini volgens Italiaanse media. "Het moge duidelijk zijn dat dit in Italië anders is. Daar hebben ze een andere mindset. Daar staat het allemaal dichter bij elkaar."

Mancini weet dat De Boer in een lastig parket zit bij Inter. "Soms is het al lastig om te handelen met Italianen. Omdat er nu nog Chinesen, Indonesiërs en Engelsen in de clubleiding zitten, is het nog gecompliceerder. Bovendien gaat het voetbal om korte termijn-resultaten. Om de drie dagen wordt je bekritiseerd of opgehemeld", aldus Mancini. "Inter zou er goed aan doen om de coach en de spelers te helpen en te steunen. Dat is belangrijk, vind ik."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen