Barça en bond ondanks Valencia-boete in de clinch

26 oktober 2016, 19:12

Een boete van 1.500 euro voor Valencia, dat is de straf die de Spaanse voetbalbond (RFEF) de club oplegde na het flesjesincident tegen Barcelona van afgelopen weekend. Toch zijn volgens de voorzitter van La Liga de spelers van de Catalanen de boosdoeners.

"Het leek wel een bowlingwedstrijd", zo zegt Javier Tablas over de manier waarop de spelers van Barça tegen de grond gingen nadat het flesje gegooid werd. "Miljoenen kinderen hebben het gezien. Als mij kinderen mij iets zouden zien veinzen, dan zou ik me daarvoor diep schamen." Volgens Tablas lokten de spelers van Barcelona het ook zelf uit. "Van dit soort gedrag moeten we echt af."

In zijn mening wordt Tablas gesteund door het officiële statement van de RFEF, iets dat bij Barcelona in het verkeerde keelgat is geschoten. Volgens de club wordt de situatie nu slechts van één kant belicht. "De bond vergeet de vijandige tot soms zelfs geweldadige sfeer te noemen, waarbij er agressie was jegens spelers van Barcelona."

Ook vindt de club dat de RFEF voortaan in het algemeen strenger moet gaan kijken naar de manier waarop clubs hun treffers vieren. "We hopen dat ze zich bezighouden met de taak om de viering van elke goal van elke ploeg te analyseren en te beoordelen of deze correct is verlopen. De bond had zich enkel bezig moeten houden met de feiten en het toepassen van de bijbehorende regels."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen