Duitse topclubs verder in DFB Pokal, Huntelaar scoort

26 oktober 2016, 23:43

In de tweede ronde van het toernooi om de DFB Pokal hebben zich niet echt grote verrassingen aangediend. Topclubs als Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke 04 en VfL Wolfsburg wisten zich woensdagavond stuk voor stuk voor de achtste finales te plaatsen.

Robbenloos Bayern verschalkt Augsburg

Zonder Arjen Robben – de Nederlander bleef negentig minuten op de reservebank – was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Bayern in de bekerwedstrijd tegen FC Augsburg, waar Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw niet in actie kwamen. Aanvoerder Philipp Lahm tekende al na twee minuten voor de openingstreffer en zag jongeling Julian Green voor rust de marge verdubbelen.

Thomas Müller was bij beide doelpunten van Bayern de aangever, maar liet het in de tweede helft wel na om een strafschop te benutten. Dat gaf Augsburg de gelegenheid om de aansluiting te vinden via Ji-Dong Won. Ondanks een penibel half uurtje wist Bayern door te stomen naar de laatste zestien teams in de DFB Pokal. De voor Green ingevallen David Alaba bepaalde de eindstand diep in de blessuretijd nog op 3-1.

Dortmund met schrik vrij

Dat lukte Dortmund ook, al kroop de grootmacht door het oog van de naald tegen 1.FC Union Berlin. De 18-jarige Jacob Bruun Larsen bracht de ploeg van coach Thomas Tuchel aan de leiding, maar vlak voor tijd trok Steven Skrzybski de stand gelijk namens de bezoekers. Het mocht echter niet baten voor Union Berlin, aangezien keeper Roman Weidenfeller de held van Dortmund werd in de penaltyserie. Deze werd met 3-0 gewonnen door de topclub, waar Nuri Sahin zijn rentree maakte na lang blessureleed. De oud-Feyenoorder kwam op 7 mei voor het laatst in actie.

Huntelaar vindt het net, ook Bruma door

Klaas-Jan Huntelaar droeg zijn steentje bij aan de 2-3 bekerzege van Schalke 04 bij 1.FC Nürnberg. De Nederlandse spits, die de laatste tijd amper aan de bak komt bij de club uit Gelsenkirchen, maakte de 0-2 in Nürnberg. Yevhen Konoplyanka maakte de andere twee treffers voor Die Königsblauen, die moeizaam met 2-3 wonnen. Ook VfL Wolfsburg zegevierde met een minimale marge. Met Jeffrey Bruma in de basis werd FC Heidenheim met 0-1 verslagen door een goal van Mario Gomez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen