'Belangrijke' Huntelaar dient zich weer aan bij Schalke

27 oktober 2016, 13:04

Klaas-Jan Huntelaar moet zich dit seizoen voornamelijk schikken in een rol als reserve, maar de Nederlandse spits kreeg woensdagavond weer eens zijn kans bij Schalke 04. Hij deed meteen van zich spreken, door de 0-2 te maken in de met 2-3 gewonnen DFB Pokal-wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg. Mogelijk ligt er een basisplaats voor onze landgenoot in het verschiet in de derby tegen Borussia Dortmund van komende zaterdag.

Huntelaar was de laatste tijd derde keus bij Schalke 04, maar schuift wellicht weer naar voren in de hiërarchie in Gelsenkirchen. Coach Markus Weinzierl geeft aan dat hij het nog altijd ziet zitten in de Nederlander. "Zijn ervaring is absoluut een positieve factor", zegt Weinzierl tegen het Duitse Sport. Huntelaar maakte de laatste twee doelpunten van Schalke in de beladen Kohlenpot-derby tegen Dortmund.

"Hij heeft natuurlijk zijn kwaliteiten. Op het vlak van het afronden in het strafschopgebied is hij onze sterkste speler. Hij is een belangrijke speler voor Schalke 04 geweest en is dat nog steeds. Hij zal in de toekomst nog belangrijk zijn voor ons", aldus Weinzierl, die momenteel met Schalke 04 op de teleurstellende veertiende plaats staat in de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen