Blind: "Schaars heeft ervaring en speelt momenteel goed"

27 oktober 2016, 15:13

De meest opvallende naam in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België (9 november) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (13 november) is die van Stijn Schaars. De 32-jarige middenvelder wordt door bondscoach Danny Blind voor de wijze waarop hij opgeleefd is bij het verrassend goed presterende sc Heerenveen.

"We kennen hem, hij neemt genoeg ervaring met zich mee", zegt Blind voor de camera van OnsOranje over de keuze voor Schaars. "Maar ik vind dat hij op dit moment ook goed speelt. Hij heeft een bepalende rol bij Heerenveen, op een positie waar wij goed rondkijken wat we allemaal voorhanden hebben. Op die positie lopen we namelijk niet over van de spelers. Met zijn ervaring en de manier waarop hij zich manifesteert bij Heerenveen, vond ik het goed om Stijn erbij te nemen", aldus Blind.

De bondscoach van Nederland heeft maar 22 spelers opgenomen in de voorselectie, omdat hij nog gaat kijken wie er fit genoeg is om er nog bij te komen. Vooral op de posities van vleugelaanvaller en centrale verdediger gaat Blind nog kijken. "Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Quincy Promes is nog steeds een twijfelgeval, Luciano Narsingh is weggevallen. We moeten kijken hoe Eljero Elia eruit komt en hetzelfde geldt voor Jeremain Lens, die ook pas één keer gespeeld heeft na zijn blessure. Dat zullen we moeten afwachten. Achterin is Stefan de Vrij natuurlijk weggevallen en zijn Timo Letschert en Ron Vlaar ook geblesseerd. De komende tien dagen wil ik gebruiken om spelers nog te beoordelen, om ze eventueel op te roepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen