De Boer voelt vanuit Inter-top vertrouwen in zijn filosofie

27 oktober 2016, 15:57

Het was een ellendige periode voor Frank de Boer, die in de Serie A al vier wedstrijden op rij zonder overwinning was en daardoor met Internazionale was afgegleden naar de veertiende plaats op de ranglijst. Woensdagavond was er echter een mooie opsteker voor de Nederlandse coach, aangezien hij dankzij twee goals van aanvoerder Mauro Icardi met 2-1 van Torino wist te winnen.

Daags na de belangrijke zege staat de positie van De Boer nog steeds onder druk, maar lijkt de rust wel enigszins wedergekeerd te zijn in het Stadio Giuseppe Meazza. "Ik heb altijd vertrouwen in mijn team gehad", zegt De Boer een dag na de winst op Torino tegen Premium Sport. "Ik heb gisteren negentig minuten lang een gedisciplineerd Inter gezien. We domineerden de wedstrijd en dat is hoe ik mijn ploeg wil zien. Ik heb altijd in de spelers geloofd. We moesten alleen begrijpen dat het niet om het individu, maar om het collectief gaat. Als we dat doen, kunnen we tegen alle tegenstanders goede resultaten behalen."

Inter-voorzitter Erick Thohir steunt De Boer, die daar blij mee is. "Hij heeft veel vertrouwen in Inter en is altijd positief", aldus de Nederlander. Ondertussen zijn de clubeigenaars van de Chinese Suning Group in Milaan gearriveerd voor een bijeenkomst. "Toen wij hier in Italië begonnen, hebben we meteen met de eigenaars gesproken. Iedereen in de top van de club is eensgezind en dat is zeer belangrijk voor mij. Alleen dan kan je goed werken. Ook in moeilijke tijden moet dit zo zijn."

De Boer heeft er fiducie in dat hij steeds meer vertrouwen zal krijgen van de clubleiding. "Ik startte hier met een duidelijk plan en een filosofie, waarvan ik denk dat het de juiste is. We hebben een moeilijk begin gekend, maar ik denk dat het project zijn vruchten gaat afwerpen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen