De Graafschap in zwaar weer: "Vertrouwen is aanwezig"

27 oktober 2016, 19:49

Het is niet de beste periode om trainer van De Graafschap te zijn. De laatste vier duels in de Jupiler League gingen verloren, terwijl er tussendoor ook nog een nederlaag werd geleden op bezoek bij sc Heerenveen in de beker. Jan Vreman hoopt dat vrijdag tegen Achilles '29 de ommekeer volgt.

De Graafschap, dat vorig jaar nog in de Eredivisie speelde, neemt het morgen op tegen de hekkensluiter. Een ideale tegenstander voor eerherstel, maar Vreman beseft dat het niet makkelijk zal worden in Groesbeek. "We maken nog veel fouten. Vaak staan we niet goed en dan worden we geslacht in de omschakeling", zegt de coach tegen Omroep Gelderland.

Na de 2-4 nederlaag tegen Helmond Sport heeft Vreman zijn selectie bij elkaar geroepen om de basisprincipes nogmaals door te nemen. "Wie pakt wie op. De coaching moet duidelijk zijn. Elkaar corrigeren. Het herkennen ook van situaties. In plaats van met één man gaan we soms met drie tegelijk naar een tegenstander toe. Ja, dan gaat de bal ergens anders naartoe en sta je dus niet goed."

Ondanks dat de situatie zorgelijk is voor De Graafschap, blijft de clubicoon positief. "Je moet nu met nuances komen. Iedereen wil absoluut en het vertrouwen dat we het met elkaar gaan omdraaien is ook aanwezig denk ik. Maar we moeten nu eerst bij Achilles een prestatie neerzetten. En dan door naar Fortuna die we thuis ook moeten winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen