Heerenveen imponeert niet, maar wint wel in Eindhoven

27 oktober 2016, 22:42   Bijgewerkt: 28 oktober 2016, 08:15

Dat sc Heerenveen voor aanvang van het laatste bekerduel van de tweede ronde de favoriet was mocht geen verrassing heten. De Friese ploeg is de laatste weken goed op dreef en staat op een zeer verdienstelijke derde plaats in de Eredivisie. Het trof in Eindhoven de huidige nummer veertien van de Jupiler League, op papier dus de underdog. Heerenveen wist de verwachtingen niet waar te maken, maar beleefde wel een makkelijke avond, de eindstand was 1-2.

Stijn Schaars werd vandaag (donderdag) verrassend opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal, en stond uiteraard weer in de basis. Onder aanvoering van de 32-jarige middenvelder en met enkele andere gezichten ging Heerenveen op zoek naar een vroege treffer. De gezochte voorsprong kwam snel, nadat Eindhoven-doelman Ruud Swinkels enkele reddingen had verricht werd hij in de twintigste minuut alsnog geklopt. Younes Namli schoot de bal hard in de rechterhoek na een kort genomen hoekschop van Schaars.

Na rust was het spel van beide kanten erg slordig, het spel golfde heen en weer. Via een snelle uitbraak en een mooie actie was Zeneli in de vijftigste minuut dichtbij de 3-1, maar zijn inzet belandde op de paal. Heerenveen zette verder niet meer aan en in aanvallend opzicht lukte niet veel meer. Eindhoven probeerde met man een macht om de gelijkmaker te forceren en kwam met Mart Lieder nog dichtbij, zijn inzet werd echter tot corner verwerkt.

Heerenveen geloofde het wel met een 2-1 voorsprong, en kreeg nog bijna het deksel op de neus toen Caenepeel in het zijnet schoot na een mooie actie. Streppel probeerde met het inbrengen van Yuki Kobayashi en Sam Larsson de laksheid uit zijn ploeg te krijgen, maar dit lukte slechts gedeeltelijk. Larsson verraste bijna Swinkels met een vrije trap in de korte hoek, maar de keeper kon keren. Zo tikten de laatste minuten weg zonder dat het Eindhoven lukte om nog echt dichtbij de gelijkmaker te komen. Heerenveen won dus niet ruim maar wel gemakkelijk met 2-1 en gaat als laatste van de 16 ploegen naar de achtste finale.