Twente verwacht lastige klus, Roda wil lijn doortrekken

28 oktober 2016, 11:46

De elfde speelronde van de Eredivisie begint vrijdagavond met de wedstrijd tussen FC Twente en Roda JC in Enschede. Hoewel de Tukkers vijfde staan en de ploeg uit Limburg de laatste plaats bezet, is trainer René Hake op zijn hoede voor Roda.

Twente boekte vorige week een prima zege op Go Ahead Eagles. "Voor ons tegen Roda JC een mooie uitdaging om het een vervolg te geven. Het verwachtingspatroon zal hoger zijn door de laatste wedstrijd, maar eenvoudig zal het niet gaan worden tegen Roda JC. Wij moeten zorgen dat we er weer staan", zegt Hake in zijn vooruitblik op de clubsite. Hij is op zijn hoede voor de tegenstander. "Roda speelde vorig seizoen heel gegroepeerd, compact en met de nodige agressie. Dit seizoen heeft Roda meer voetballende accenten in haar spel. Dat heeft tot nu toe niet tot een goede positie op de ranglijst geleid, maar als ze vasthouden aan die accenten zal het er uiteindelijk uitkomen. Wij moeten alleen voorkomen dat het tegen ons gebeurt, zij gaan zich ook steeds meer wapenen. Voor hen zijn de punten ook belangrijk, om zo bij de onderste plekken vandaan te komen", besluit Hake, die Dejan Trajkovski ziet terugkeren na een schorsing.

Goed gevoel bij Roda

De Griek, die Mitchell Paulissen wederom in de spits zal opstellen, vindt dat de Tukkers goed presteren. "Twente doet het uitstekend. Ze hebben veel vertrouwen en boeken goede resultaten. Het gekke is wel dat Twente en Roda allebei zestien goals tegen hebben gekregen in dit seizoen. Maar zij staan vijfde en wij laatste. Het gaat dus om kleine dingen, want die maken een groot verschil."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen