Jong PSV morst tegen Telstar, MVV laat onderuit

28 oktober 2016, 22:11   Bijgewerkt: 29 oktober 2016, 09:54

Jong PSV heeft vrijdag op bezoek bij Telstar slechts een punt weten te pakken. Hoewel de thuisploeg na zeventig minuten met tien man verder moest, wisten de Eindhovenaren niet te profiteren van de situatie. Omdat MVV Maastricht verloor van FC Volendam blijft Jong PSV koploper.

Jong PSV begon sterk aan het duel met Telstar en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Grote kansen kregen de Eindhovenaren echter niet en mede daardoor was de stand bij rust nog altijd 0-0. Stefano Lilipaly leek na de pauze de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Na zeventig minuten moest Telstar met tien man verder nadat Benjamin van den Broek zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Desondanks kwam Jong PSV niet meer tot scoren in de laatste twintig minuten.

MVV Maastricht-FC Volendam

MVV Maastricht heeft niet kunnen profiteren van de misstap van Jong PSV. Lange tijd leek het duel met FC Volendam in 1-1 te gaan eindigen, maar in de slotminuten van de wedstrijd zette Bert Steltenpool de bezoekers op voorsprong. Volendam kwam eerder al voor via Daniel van Son. De nummer twee van de Jupiler League kwam echter weer langszij na een treffer van Alessandro Ciranni. Ondanks de nederlaag blijft MVV voorlopig tweede. De nummer drie, VVV-Venlo komt dit weekend nog wel in actie.

FC Oss-NAC Breda

NAC Breda slaagde er op bezoek bij FC Oss in de allerlaatste minuut van de wedstrijd in om alsnog drie punten te pakken. Al na een half uur spelen hadden de bezoekers een comfortabele 0-2 voorsprong via goals van Giovanni Korte en Arno Verschueren. Twee treffers van Tom Boere en een doelpunt van Justin Mathieu draaide de rollen echter om. Cyriel Dessers maakte na ruim een uur de gelijkmaker. Een eigen doelpunt van Mathieu in de slotminuut zorgde echter alsnog voor een overwinning voor de ploeg uit Breda.

Achilles '29-De Graafschap

Voor De Graafschap loopt het dit seizoen nog niet heel lekker en ook tegen Achilles '29 werden er weer punten verspeeld. Op bezoek bij de hekkensluiter kwam de ploeg van Jan Vreman niet verder dan 0-0. Beide ploegen kregen de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen, maar gescoord werd er niet. De Graafschap verzamelde tot nu toe elf punten en bezet de zestiende plaats.

FC Den Bosch-Jong FC Utrecht

FC Den Bosch pakte vrijdagavond in eigen huis de volle buit tegen Jong FC Utrecht. Twaalf minuten voor tijd was het Jort van der Sande die de enige treffer van de wedstrijd wist te maken. Den Bosch stijgt daardoor naar de veertiende plaats terwijl de beloften van FC Utrecht achttiende blijven.

Almere City-Helmond Sport

Almere City kroop tegen Helmond Sport door het oog van de naald. Het duel leek lange tijd in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen, maar in de negentigste minuut was daar Soufyan Ahannach met een treffer voor de thuisploeg. Almere City bezet momenteel de vierde plaats met drie punten achterstand op koploper Jong PSV.