Bosz looft aanvoerder Klaassen: "Hij doet het uitstekend"

29 oktober 2016, 10:14

Er werd dit seizoen meermaals geschoven met de poppetjes in de basisopstelling van Ajax, maar de naam van Davy Klaassen staat rotsvast op dezelfde plaats op het middenveld. Coach Peter Bosz heeft veel vertrouwen zijn aanvoerder en beschouwt hem als een verlengstuk binnen de krijtlijnen.

"Ik denk dat wij soms ook naar wat andere dingen kijken", zegt Bosz, die Klaassen in alle eredivisieduels en Europese wedstrijden opstelde. "Vergis je niet. Dave past zich aan het middenveld aan dat wordt opgesteld. Als wij met ik noem maar wat, hè Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj én Klaassen spelen, dan is zijn rol op dat middenveld anders dan wanneer we Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Klaassen opstellen. Dat is een totaal ander middenveld, dus wordt er van hem ook wat anders verwacht. Dat is niet altijd makkelijk", beseft hij in De Telegraaf. 

Bosz vindt dat de jeugdexponent zich goed aanpast aan de omstandigheden. "Ik vind dat hij dat uitstekend doet. Soms is hij dominanter aanwezig. Maar als je dat afzet tegen met Schöne en Ziyech spelen, dan zal zijn rol veel meer zijn dat hij zonder bal diepgaat, ruimte maakt voor Hakim. Om Ziyech aan de bal te krijgen. Dat hij ook verdedigend meer het middenveld in kantelt dan dat we met twee controleurs en een nummer tien spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen