Janssen scoort weer vanaf de stip, United morst tegen Burnley

29 oktober 2016, 18:02   Bijgewerkt: 29 oktober 2016, 23:23

Vincent Janssen maakte zaterdag zijn derde doelpunt in dienst van Tottenham Hotspur. De spits deed dat opnieuw vanaf elf meter. Desondanks kwam de ploeg in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Leicester City. Ook Manchester United leed puntenverlies. Ondanks vele kansen werd er op Old Trafford tegen Burnley niet gescoord.

Bij Tottenham begon Janssen in de basis. Heun-Min Son, die tegen Bournemouth nog in de punt van de aanval stond, speelde als linksbuiten. In de eerste helft waren er enkele goede kansen voor de thuisploeg, maar gescoord werd er pas een minuut voor rust. Janssen ging neer in duel met Robert Huth en kreeg een strafschop toegekend. Vanaf elf meter zorgde hij vervolgens voor zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Lang kon Tottenham in de tweede helft echter niet van de voorsprong genieten. Na drie minuten was het Ahmed Musa die op aangeven van Jamie Vardy de gelijkmaker binnenschoot. Tottenham ging nog op zoek naar de winnende treffer en Janssen was nog dichtbij met een vrije trap die maar net naast ging. Gescoord werd er echter niet meer.

Manchester United-Burnley

Na rust moest Manchester United het zonder aanwijzingen van Mourinho doen, want de manager werd vanwege aanmerkingen op de leiding naar de tribune verbannen. Met nog twintig minuten op de klok moest de thuisploeg verder met tien man toen Ander Herrera zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. United bleef zoeken naar de openingstreffer, maar ook invallers Wayne Rooney en Memphis Depay slaagden er niet in om het net te vinden. Door het gelijkspel bezet de club slechts een teleurstellende achtste plaats in de Premier League.

West Bromwich Albion-Manchester City

Manchester City was zaterdag wel op dreef. Op bezoek bij West Bromwich Albion werd het maar liefst 0-4. Al na negentien minuten was er de voorsprong dankzij een doelpunt van Sergio Agüero. Nog geen tien minuten later maakte de Argentijn ook zijn tweede van de middag.

Met de 0-2 stand op het scorebord had City nog één treffer nodig om weer koploper te zijn in de Premier League. Via Ikay Gündogan kwam die treffer er tien minuten voor tijd ook. Hij kon simpel binnentikken na een goede voorzet van Agüero. In de slotminuten scoorde de Duitser zelfs nogmaals en bracht zo de eindstand op 0-4.