De Boer blijft positief ondanks politiek en stromingen

30 oktober 2016, 11:29

Frank de Boer blijft geloof in eigen kunnen houden, ondanks dat het nog altijd niet even lekker loopt bij Internazionale. De Nederlandse trainer heeft het niet makkelijk in Milaan, maar krijgt tot dusver wel de steun van de spelersgroep en de clubleiding.

"Je weet gewoon dat je onder druk komt te staan bij een club als Inter, als de prestaties niet goed zijn. Het enige wat je kan doen is hard werken en blijven geloven in wat je aan het doen bent", reageert De Boer bij FOX Sports op het feit dat er veel over zijn toekomst gespeculeerd wordt door de Italiaanse media.

De Boer denkt dat de selectie van Inter wel positief is over hem. "Ik denk dat ze mij wel leuk vinden, ik sta altijd open voor iedereen. Soms moet je echter knopen doorhakken en dan zal ik misschien een minder leuk persoon zijn. Het is best lastig: we hebben 29 spelers, waarvan vier doelmannen. Je hebt dus 25 spelers tot je beschikking. Als je dan elf tegen elf speelt, heb je iets van vijf wissels. Om dat te managen, kost heeft veel energie. Dat leidt weleens af", aldus de coach.

"Er zit ook heel veel politiek bij", voegt De Boer toe. "Daar bereiden ze je op de trainerscursus wel voor, maar dat soort dingen moet je echt ondervinden. Je hebt overal stromingen: zaakwaarnemers, mensen binnen de club, de pers, noem maar op. Er moeten elke dag tien of twintig pagina's over voetbal gevuld worden, in vier kranten. Het is hier veel intenser, dat moet je accepteren. Ik moet de tijd hebben, dat zeg ik steeds. Geef me de tijd, dan komt goed", besluit de optimistische De Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen