Fitte Elia: "Zorgen dat de trainer niet om je heen kan"

30 oktober 2016, 11:43

Eljero Elia kwam lange tijd niet in actie wegens een vervelende schouderblessure, maar is inmiddels weer volledig wedstrijdfit. De 29-jarige vleugelaanvaller moet nog wel zijn basisplaats heroveren bij Feyenoord, dat vanmiddag (zondag) sc Heerenveen ontvangt in De Kuip. Daar gaat hij alles aan doen.

Na twee maanden absentie is Elia weer helemaal terug. "Ik kan mijn dochters optillen, trainen, autorijden. Alles wat ik wil eigenlijk. Het belemmert me niet meer", zegt Elia tegen de NOS over de schouderblessure, waarvan hij relatief snel revalideerde. "Normaal staan er drie maanden voor het herstel van zo'n operatie. Ik heb er twee maanden over gedaan."

Ondanks de afwezigheid van Elia draaide Feyenoord uitstekend. "Het was leuk om te zien dat het goed met Feyenoord ging, maar persoonlijk deed het wel pijn. Je speelt niet, je zit thuis en je mag niets doen", stelt Elia, die vooral de pijn voelde tijdens de Europa League-duels met Manchester United en Fenerbahçe. "Als voetballer leef je voor die grote wedstrijden. Je wil het uiteindelijk op het hoogste platform laten zien. Dus dat deed pijn."

Coach Giovanni van Bronckhorst lijkt tegen Heerenveen voor Bilal Basaçikoglu en Jens Toornstra te kiezen en ook Steven Berghuis is nog een concurrent van Elia. "Ik moet zorgen dat de trainer niet om meer om mij heen kan, door het te laten zien op de trainingen en beslissend te zijn in de wedstrijden. Ik moet creatief en actief zijn, assist geven, doelpunten maken en het team beter maken. Ik kijk naar mijn eigen kwaliteiten, niet naar mijn concurrenten", aldus Elia, die wel vindt dat hij in de basis thuishoort. "Ja, dat vind ik wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen