Officieel: Gareth Bale tekent tot 2022 bij in Madrid

30 oktober 2016, 12:22

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vandaag (zondag) officieel geworden: Gareth Bale heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd. De Welshman, die door De Koninklijke als de duurste speler ooit werd binnengehaald maar inmiddels op dat vlak voorbijgestreefd is door Paul Pogba, heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2022 in het Estadio Santiago Bernabéu.

Daarmee is Bale de volgende speler geworden in het rijtje van spelers die hun contract bij Real Madrid verlengd hebben. Onlangs gingen Luka Modric, Toni Kroos en Lucas Vázquez hem al voor. Naar verwachting zal ook Cristiano Ronaldo nog volgen. Het is voor de Madrileense topclub belangrijk om de kern van de selectie aan boord te houden, omdat het van de FIFA tot januari 2018 geen nieuwe spelers mag aantrekken. De huidige koploper van Spanje kreeg dat verbod opgelegd wegens het overtreden van de regels rond transfers van minderjarige spelers.

Bale werd in 2013 verwelkomd door Real Madrid, dat destijds voor een transferrecord zorgde met een aankoopbedrag van 101 miljoen euro. Afgelopen zomer werd Pogba (105 miljoen euro) voor een nog groter bedrag gekocht door Manchester United.

Sinds Bale in 2013 overkwam van Tottenham Hotspur, was hij in 135 officiële wedstrijden goed voor 62 doelpunten en 48 assists.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen