De Koning: "Geen grote bek hebben, maar realistisch zijn"

30 oktober 2016, 15:45

Voor Go Ahead Eagles was het in de IJsselderby tegen PEC Zwolle zaak om zich te herpakken van de blamage tegen hoofdklasser Jodan Boys (1-2 verlies) in het bekertoernooi. De formatie uit Deventer liet wel aardige dingen zien in Zwolle, waaronder de prachtige 1-1 van Sander Fischer, maar moest haar meerdere erkennen in de aartsrivaal. Balen, vindt coach Hans de Koning logischerwijs.

"We hebben er alles aan gedaan, maar het verhaal van de wedstrijd was dat het op de cruciale momenten misging. Dat begon al meteen: Marcel Ritzmaier miste direct een grote kans en een minuut later scoorde Queensy Menig de 1-0. Ritzmaier raakte de lat en daarna maakte Mustafa Saymak de 2-1. Zo ging het steeds", concludeert De Koning bij de NOS. "Ik vind dat we wel aardig gespeeld hebben, maar de winst is niet voor ons en dat is jammer. We waren niet de onderliggende ploeg."

De Koning vindt dat de Eagles reëel moeten blijven en hard moeten blijven knokken. "We weten waar we naartoe willen en iedere wedstrijd is er voor ons weer één. We moeten elke keer weer proberen om punten te sprokkelen. Volgende week moeten we tegen Feyenoord. Dan kan ik wel met een grote bek zeggen dat we het even gaan doen, maar we moeten realistisch zijn. Dat is de situatie waarin we zitten. We moeten gewoon zorgen dat we, al dan niet via de play-offs, niet degraderen", besluit de oefenmeester van Go Ahead.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen