FC Utrecht stopt te vroeg, NEC begint te laat

30 oktober 2016, 16:38

FC Utrecht en NEC hebben aan hun onderlinge confrontatie in Stadion Galgenwaard beiden een punt overgehouden. FC Utrecht had voor rust weinig van de povere bezoekers te duchten en Nacer Barazite tikte na ruim een half uur via doelman Joris Delle de verdiende 1-0 binnen. De Domstedelingen misten op slag van rust enkele uitgelezen kansen op 2-0 en betaalden daar na rust de prijs voor. Onder aanvoering van uitblinker Ferdi Kadioglu was NEC na rust juist de bovenliggende partij. De 17-jarige invaller tekende na een uur spelen voor de verdiende gelijkmaker en FC Utrecht wist in het vervolg van de wedstrijd niets meer af te dwingen.

NEC begon met weinig aanvallende intenties aan de eerste helft en liet FC Utrecht het spel maken. Barazite schoot vrijwel meteen na de aftrap naast, maar verder wisten de Nijmegenaren het eerste half uur ongeschonden door te komen. Nadat Sébastien Haller eerst een strafschop werd onthouden na shirtje trekken door André Fomitschow, brak Barazite de wedstrijd open: de voormalige jeugdexponent van NEC liep tegen een strakke voorzet van Richairo Zivkovic aan en zag de bal via de rug van Delle de lijn passeren.

NEC moest even bekomen van deze klap en FC Utrecht kreeg een handvol mogelijkheden om nog voor rust de voorsprong uit te breiden: Haller kopte over via de lat, Sofyan Amrabat krulde naast, Zivkovic miste oog in oog met Delle en Ramon Leeuwin kopte op slag van rust over na een hoekschop.

Trainer Peter Hyballa besloot tijdens de rust in te grijpen door de onzichtbare Reagy Ofosu te vervangen door Kadioglu en dat bleek een gouden greep. Van het dominante FC Utrecht van voor rust was niets meer over en onder impuls van Kadioglu pakte NEC de controle over de wedstrijd. Niet geheel onverwacht was het Kadioglu die voor de gelijkmaker zorgde door de bal over Robbin Ruiter heen in de bovenhoek te wippen.

FC Utrecht oogde vermoeid als gevolg van de midweekse inspanningen tegen FC Groningen en wist in het vervolg van de tweede helft weinig meer af te dwingen. NEC zag Janio Bikel een uitgelezen kans op de 1-2 missen, maar nam uiteindelijk genoegen met een punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen