AS Roma ziet AC Milan en Lazio dichterbij kruipen

30 oktober 2016, 17:13   Bijgewerkt: 30 oktober 2016, 17:18

Het is een niet al te best weekend voor AS Roma. Waar meerdere concurrenten stuk voor stuk drie punten wisten te pakken, bleef de club van Kevin Strootman zondag steken op een doelpuntloos gelijkspel bij Empoli. AC Milan en Lazio Roma gingen wel met de volle buit aan de haal, tegen respectievelijk Pescara (1-0) en Sassuolo (2-1).

Met Strootman negentig minuten op de reservebank maar met de herstelde Antonio Rüdiger in de basis, had Roma het betere van het spel tegen Empoli. Doelman Lukasz Skorupski vertolkte namens de thuisploeg echter een heldenrol tegen de club die hem grootbracht. Hij weerhield onder meer Stephan El Shaarawy en Edin Dzeko van het scoren. Vooral zijn redding op een volley van El Shaarawy was weergaloos. Skorupski was een heuse plaaggeest voor Roma, dat wonderbaarlijk genoeg 4.000 fans mee had naar Empoli.

Ondanks de remise staat Roma nog wel tweede, met 23 punten uit elf duels. Juventus, dat zaterdag met 2-1 van Napoli won, staat nu wel vier punten los. Milan is nog de nummer drie, met 22 punten. De Milanese topclub pakte zondag drie zwaarbevochten punten tegen Pescara. In San Siro kroonde Giacomo Bonaventura zich na rust tot matchwinner: 1-0.

Het was een moeizame maar verdiende zege voor Milan, dat via Mbaye Niang en Carlos Bakke het houtwerk raakte en eigenlijk recht had op een strafschop. Toch mochten de Rossoneri van geluk spreken dat het supertalent Gianluigi Donnarumma een geweldige redding in petto had, toen Ledian Memushaj het Milanese doel in de slotfase onder vuur nam namens Pescara. Donnarumma keepte weer een dijk van een wedstrijd en dat leverde Milan dankzij de goal van Bonaventura dus een winstpartij op.

Ook Lazio boekte een zege en dat deed dat tegen Sassuolo, waar Timo Letschert nog ontbrak wegens zijn blessure. Senad Lulic en Ciro Immobile bezorgden de Biancocelesti een 2-0 voorsprong, voordat Grégoire Defrel wat terugdeed namens Sassuolo. Het openingsdoelpunt van Lulic rook wel nadrukkelijk naar buitenspel. Lazio staat door de winst één puntje achter Milan, op de vierde plaats.

Crotone won verder met 2-0 van Chievo Verona, waar Jonathan De Guzman op de bank bleef. Het is een historische zege, omdat promovendus Crotone nog nooit een duel wist te winnen in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen