Koeman zag peptalk tijdens rust resulteren in zege

30 oktober 2016, 18:23

Ronald Koeman was na de eerste helft van zijn Everton tegen West Ham United niet gerust op een goed resultaat. Zijn peptalk in de rust bleek indruk te hebben gemaakt, aangezien zijn ploeg in de tweede helft uitliep naar een 2-0 overwinning op de bezoekers uit Londen.

Everton had al vier duels op rij niet gewonnen in de Premier League en maakte daar zondag een einde aan. De laatste zege dateerde van 17 september. "Ik zei in de rust nog tegen de spelers: waarom zo nerveus? We spelen thuis. Als we druk zetten en goed spelen dan krijgen we de steun van het publiek. Na rust ging het beter", zo vertelt Koeman aan The Liverpool Echo.

Vlak na de theepauze was Romelu Lukaku trefzeker. "We speelden vervolgens zoals we willen spelen. De eerste goal heeft ons aan vertrouwen geholpen." Voor Koeman was het zijn vijftigste zege in Engelse dienst. De coach gaf Ramiro Funes Mori een basisplaats tegen West Ham. "De maanden november, december en januari worden erg zwaar en soms moet je spelers ook de kans geven zich te laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen