Italië-bondscoach Ventura laat Pellè even links liggen

31 oktober 2016, 07:38

Graziano Pellè kan een nieuw hoofdstuk in het boek van zijn interlandcarrière voorlopig vergeten. Giampiero Ventura, de bondscoach van Italië, heeft bevestigd dat de spits van het Chinese Shandong Luneng geen uitnodiging zal krijgen voor de volgende interlands van La Squadra Azzurra.

Pellè weigerde in de vorige interlandperiode de hand van Ventura, toen hij tijdens de wedstrijd tegen Spanje naar de kant gehaald werd door de bondscoach. De oud-spits van Feyenoord en AZ raakte toen uit de gratie en werd naar huis gestuurd. "Heb ik nog met hem gesproken? Nee, want telefoneren met iemand in China is te duur", sprak Ventura cynisch tegen Rai Sport. "Ik heb de situatie beoordeeld. Het was niet alleen een fout, maar ook een gebrek aan respect voor de azuurblauwe kleuren. Hij heeft onze reputatie beschadigd. Dat was zijn grootste fout", aldus de bondscoach.

"Ik denk niet dat hij volgende zondag in de selectie zal zitten, aangezien ik vind dat er altijd sprake moet zijn van een periode van reflectie. Hij is niet heel jong (31 jaar, red.), maar ik vind dat hij in de toekomst nog dingen kan brengen voor Italië", aldus Ventura, die Pellè dus nog niet afgeschreven heeft.

Italië speelt de komende interlandonderbreking een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein (12 november) en een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland (15 november).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen