Cocu: "We moeten durven, maar niet overenthousiast zijn"

31 oktober 2016, 15:07   Bijgewerkt: 31 oktober 2016, 15:19

Phillip Cocu is de selectie van PSV aan het klaarstomen voor de Champions League-clash met Bayern München. In Duitsland gingen de Eindhovenaren met 4-1 ten onder, maar de coach hoopt dinsdag met de juiste balans tussen durf en realisme voor een beter scenario te kunnen zorgen. Gebeurt dat niet, dan moet PSV overwintering in de CL uit haar hoofd zetten en strijdt het met Rostov om het Europa League-ticket.

Geloof

Cocu was realistisch op de persconferentie in aanloop naar het duel met de recordkampioen van Duitsland, maar ziet wel een mooie uitdaging én mogelijkheden tegen Bayern. "Het is een zeer belangrijke wedstrijd voor ons, zeker als je nog enige potentie wil hebben op iets in de Champions League. Dan zal je een goed resultaat moeten halen. In dat geval zet je ook een goede stap voor de doelstelling", doelt Cocu op het pakken van minimaal de derde plek. "Zo moeten we ook de wedstrijd ingaan. Met de intentie om alles eruit te halen, met de steun van het publiek."

We hoeven er niet omheen te draaien: Bayern is de grote favoriet in Eindhoven. "We moeten ons meten met een absolute topclub, die momenteel ook nog eens in goeden doen is. Het is een geweldige uitdaging", stelt Cocu. "We moeten het maximale uit onszelf halen en kijken of we tegen zo'n topteam weer een geweldige prestatie kunnen neerzetten. Daar moet je in geloven", benadrukt de keuzeheer van PSV.

Ook Bayern heeft zwaktes

In het duel in München (4-1 voor Bayern) waren de verschillen vrij groot, maar had PSV wel een aantal goede momenten. "We hebben daar moeilijke fases gehad, maar ook fases waarin wat te halen viel. Dat moet je meenemen naar deze wedstrijd. Doen we dat, dan zijn niet kansloos. We hadden het in het eerste half uur heel moeilijk, maar deden het in de tweede helft op een paar momenten heel goed. Zij hebben een vaste manier van spelen. Dat brengt sterke, maar ook zwakke punten met zich mee. Er liggen genoeg mogelijkheden en daar moet je heel gefocust op zijn als team. Wij hebben namelijk de kwaliteiten om iets met hun zwaktes te doen. Daarin moeten we de juiste balans vinden: we moeten durven voetballen, maar niet overenthousiast raken", aldus Cocu.

Cocu gaf aan dat er wat betreft blessuregevallen niets veranderd is ten opzichte van het uitduel met Vitesse. Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix en Siem de Jong zijn er nog niet bij wegens blessures. Steven Bergwijn en Jetro Willems, die afgelopen zaterdag in Arnhem uitvielen met fysieke klachten, zijn wel fit. Cocu sloot af met de mededeling dat hij nog geen informatie wil prijsgegeven over zijn tactische keuzes en de opstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen