Stoke met Martins Indi en Pieters te sterk voor Swansea

31 oktober 2016, 23:07

Stoke City heeft goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg boekte een 3-1 thuiszege op het geplaagde Swansea City. Wilfried Bony was de grote man met twee doelpunten. Stoke bezet nu de twaalfde plaats met twaalf punten uit tien duels.

Bony opende al na drie minuten de score tegen zijn oude werkgever. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want na acht minuten was het Wayne Routledgde die raak kopte op aangeven van Gylfi Sigurdsson. In de tweede helft was Stoke echter de betere ploeg en na tien minuten was er weer de voorsprong na een eigen doelpunt van Alfie Mawson. Met nog een kwartier te gaan gooide Bony de wedstrijd in het slot door zijn tweede van de avond te maken: 3-1.

Bij Stoke City begonnen Bruno Martins Indi en Erik Pieters beiden in de basis. Bij Swansea City, dat met vijf punten voorlaatste staat in de Premier League, speelden Leroy Fer en Mike van der Hoorn vanaf het begin mee.