Ronald de Boer baalt: "Inter is een inschattingsfout geweest"

1 november 2016, 20:12

Nee, het avontuur van Frank de Boer bij Internazionale is geen succes geworden. De coach kon vandaag (dinsdag) na elf speelronden in de Serie A al zijn koffers pakken in Milaan, na een zeer teleurstellende periode. Zijn tweelingbroer Ronald de Boer baalt van het ontslag.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Hij ook. Hij was strijdbaar en bij winst blijf je nog aan. Helaas liep het anders", doelt hij op de nederlaag van zondag tegen Sampdoria. "Je hoopt dat hij daar succes heeft in Italië, maar de laatste zeven dagen zat dit er al aan te komen", vertelt Ronald tegen Bureau Sport.

"Je moet ook naar jezelf kijken", vindt De Boer. "Frank is er niet geslaagd om de boel op de rit te krijgen. Dan kan je bepaalde factoren aanwijzen. De selectie was nog niet wedstrijdfit en veel te groot. Er zouden zeven of acht spelers vertrekken, maar er kwamen er twee bij. Waaronder Gabriel Barbosa Almeida. Op die transfer had Frank geen inspraak. Gabriel was er ineens. Kortom, je hoopt je te focussen op alleen het voetbal, maar er kwamen veel andere, indirecte zaken bij kijken. We dachten dat Inter, een mooie club verder, bij hem paste. Maar dat is een inschattingsfout geweest."

Nu Frank de Boer vandaag op straat is gezet, weet de oud-trainer van Ajax wel waar hij aan toe is. "Een last valt er niet per se af, wel heeft hij nu niks meer aan zijn hoofd. En ik geloof ook in het positieve. Dit is een vervelende ervaring, maar een leerzame. Ze zeggen ook wel dat je beter wordt van nederlagen. Als je bij andere clubs aan de slag gaat, moet je flexibeler kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen