Zomer beëindigt loopbaan per direct vanwege slechte knie

2 november 2016, 13:28

Ramon Zomer hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De verdediger van Heracles Almelo kampt sinds begin augustus al met knieklachten, die veel erger blijken dan aanvankelijk gedacht. Voor de 33-jarige mandekker een reden om zijn actieve loopbaan als voetballer te beëindigen.

"Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer", zegt Zomer op de site van de Almeloërs. "Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe. Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit. Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn."

Zomer hakte de knoop vorige week na lang wikken en wegen door. "De dag daarop heb ik het de trainer verteld. Hij vond het vervelend, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Maar misschien voelde hij het al een beetje aankomen."

Aan een andere rol in het profvoetbal denkt Zomer vooralsnog niet. "Sinds ruim een jaar ben ik eigenaar van een sportzaak. Dit combineerde ik al met het leven als profvoetballer. Nu kan ik me volledig focussen op de zaak. Dat je iets hebt om op terug te vallen, maakt de keuze om te stoppen wel makkelijker."

In zijn loopbaan speelde Zomer eerst nog voor FC Twente, NEC en sc Heerenveen alvorens hij in 2014 bij de club in zijn geboortestad Almelo belandde. Verder speelde hij ook nog veertien interlands voor Jong Oranje, waarmee hij in 2006 Europees kampioen werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen