De Bruyne kon niet aarden onder Mourinho: "Het werkte niet"

3 november 2016, 16:41

Kevin de Bruyne slaagde er in zijn tijd bij Chelsea niet in om door te breken in het eerste. Na een tussenstap bij VfL Wolfsburg is de Belg alsnog aan de top van de Premier League beland. Bij Manchester City is hij namelijk niet meer weg te denken uit de basiself.

Waarom het op Stamford Bridge niet lukte om José Mourinho van zijn kunsten te overtuigen, is niet iets waar De Bruyne nog mee zit. "Het kan me nu niets schelen", vertelt hij aan FourFourTwo. "Ik kreeg niet zoveel speeltijd als ik zou willen. Ik was toe aan een heel nieuw hoofdstuk. Geen nieuwe verhuurperiode om daarna in dezelfde situatie terug te keren."

Van zijn keuze om Chelsea definitief te verlaten, heeft De Bruyne absoluut geen spijt. "Het was een slimme keuze. Sowieso heb ik geen spijt. Ook niet van mijn keuze voor Chelsea. Het werkte alleen niet."

Wat voor De Bruyne wel werkt, is de combinatie met trainer Josep Guardiola. Onder de Spanjaard gaf de middenvelder al zeven assists en ook scoorde hij zelf nog eens drie keer. "Bij hem geldt elk detail. Als we over praten, dan praten we over alles."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen