Ten Hag ziet progressie, Excelsior wil zich herpakken

4 november 2016, 18:43

De Nederlandse voetbalzondag begint dit weekend in Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht bezoek krijgt van Excelsior (12.30 uur). De thuisclub is met dertien punten uit elf duels de nummer acht van de Eredivisie, tegenstander Excelsior staat met drie punten minder op plaats dertien. De Rotterdammers begonnen goed aan het nieuwe seizoen, maar pakten in de laatste zes wedstrijden slechts één punt.

Vd Gaag: "Hetzelfde brengen als tegen Ajax"

Als speler was Van der Gaag vier seizoenen actief voor FC Utrecht. Sinds zijn vertrek in 2001 is hij niet meer terug geweest in de Galgenwaard. "Ik ben er lang niet geweest, heb het vernieuwde stadion nog niet gezien. Ik ben dus heel benieuwd", aldus Van der Gaag. "FC Utrecht kende een moeilijke start, maar de laatste weken zijn ze bezig om te winnen en zie je dat er veel kwaliteiten in die ploeg zitten."

Ten Hag: "Telkens honderd procent zijn"

"Iedere trainer zal zeggen: we hadden een paar punten meer kunnen hebben. We staan defensief en organisatorisch aardig", vervolgt Ten Hag. "Ondanks het inpassen van bijvoorbeeld Robin van der Meer en de nieuwe rol van Willem Janssen, waarin hij zich steeds meer gaat vinden. Dat gezegd hebbende: verdedigen is een teamproces, dat begint bij de aanvallers. Daarin mag je niets laten liggen." Sean Klaiber, Jeff Hardeveld en Edson Braafheid ontbreken bij FC Utrecht tegen Excelsior.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen