Cocu over Willems-situatie: "Contractverlenging geen issue"

5 november 2016, 09:42

Er is in het kamp van PSV momenteel veel te doen om Jetro Willems. De linksback maakt een uiterst moeizame periode door bij de regerend kampioen, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Phillip Cocu is kritisch op zijn pupil, maar stelt dat Willems' aflopende verbintenis niets te maken heeft met zijn sportieve keuzes.

De linksback werd tegen Bayern München al in de rust gewisseld en werd vrijdag niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Slecht nieuws voor de linksback, die bij zijn entree bij PSV nog werd bestempeld als een toptalent. Eerder dit seizoen was Cocu ook al kritisch geweest op hem. "Ik vond dat het daarna de goede kant op ging met zijn spel", legt de coach uit in Telesport. "Hij speelde betrouwbaar vanuit zijn taak. Maar de laatste wedstrijd waren we daar minder tevreden over."

Dat Willems een pas op de plaats moet maken, heeft volgens de trainer niets te maken met zijn aflopende contract. "Voor mij is de contractverlenging van Jetro geen issue. Met die gesprekken gaat het heel erg de goede kant op, heb ik begrepen. Voor mij is er geen enkele reden om daar op dit moment iets mee te doen", aldus de trainer, die ook geen fysieke problemen ziet. "Het ligt niet aan zijn fitheid. Jetro mankeert niks. Hij is al een hele tijd goed fit en heeft laten zien meerdere wedstrijden per week te kunnen spelen. Daar zoek ik het niet zo in. Het zit in andere dingen."

Hoewel het nog niet zeker is of Willems zaterdagavond zal spelen tegen FC Twente, verwacht Cocu dat hij zich terugknokt. "We hebben de wedstrijd nabesproken tegen Bayern aan de hand van videobeelden en die spreken voor zich. Daar moet hij mee aan de slag. Jetro is nu zelf aan zet om terug te knokken. Hij moet nu niet het hoofd naar beneden laten hangen, maar de rug rechten en er extra energie in steken. We weten allemaal wat hij in huis heeft. Jetro is een voetballer met veel potentie en kwaliteiten. Nu krijgt hij een tegenslag te verwerken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij zich weer terug gaat knokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen