NAC kansloos bij Jong Ajax: "De Ligt en Nouri, grote klasse"

5 november 2016, 09:58

Hoewel NAC Breda de doelstelling heeft om bovenin mee te strijden in de Jupiler League, werden de Brabanders vrijdagavond behoorlijk overvleugeld door Jong Ajax: 2-1. De ploeg van Marinus Dijkhuizen was al de zesde ploeg die dit seizoen verloor van de talentenploeg en dat is volgens de trainer niet zo vreemd. Dijkhuizen vindt namelijk dat Jong Ajax enorm veel kwaliteit heeft.

Na dertien speelronden staan Jong Ajax en NAC Breda allebei op 23 punten, waardoor ze de vijfde en zesde plaats bezetten. Dijkhuizen vindt dat NAC terecht verloren heeft in Amsterdam. "Het was heel moeilijk", reageert hij tegenover BN De Stem. "Zij hebben een aantal geweldige talenten, een hoger budget en spelers die veel meer verdienen dan bij NAC. Afgezien daarvan hadden wij veel meer moeten brengen."

Dijkhuizen vond dat zijn team nagenoeg kansloos was. "We hebben veel te weinig aan de bal gebracht. Heel de voorhoede had veel meer moeten brengen. Maar het was te weinig. Daarnaast kwamen we amper in de duels. Dat is toch een vereiste om in de wedstrijd te komen. Aan de andere kant moeten we realistisch zijn. Als je zo'n De Ligt of Nouri ziet, dat is grote klasse. NAC is gewoon een eerste divisieclub met een beperkt spelersbudget. Wij worden niet zomaar kampioen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen