Atlético Madrid verliest door penalty's bij Sociedad

5 november 2016, 18:19

Atlético Madrid dreigt achterop te raken in de Spaanse titelrace. De nummer drie van La Liga verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen Real Sociedad met 2-0, waardoor koploper Real Madrid en nummer twee FC Barcelona later dit weekend hun voorsprong op de vice-kampioen van Europa kunnen vergroten.

Atlético Madrid ging door twee penalty's in de tweede helft onderuit in het Estadio Municipal de Anoeta van Real Sociedad. Carlos Vela passeerde Jan Oblak in de 54ste minuut voor de eerste keer vanaf elf meter, zijn voorbeeld werd ruim twintig minuten later gevolgd door Willian José.

Atlético Madrid is, samen met Sevilla FC, de huidige nummer drie van Spanje. Beide teams hebben 21 punten, respectievelijk drie en één minder dan Real Madrid en FC Barcelona. Sevilla en Barça staan zondag tegenover elkaar in Andalusië, Real speelt eerder die dag thuis tegen Leganes.