Vd Looi: "Er wordt meer gevraagd dan alleen voetbal"

5 november 2016, 22:19

Volgens Willem II-coach Erwin van de Looi heeft zijn elftal zich op strijdlust laten aftroeven in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Tilburgers gingen zaterdag in het Kyocera Stadion met 1-0 onderuit.

Van de Looi ziet de nederlaag als onnodig. "Zeker qua voetbal wel, maar er wordt meer gevraagd dan alleen voetbal", zei de oefenmeester na afloop bij de NOS. "Ik vond ons voor rust dik de bovenliggende partij, zonder dat we echt kansen kregen. In de tweede helft heb ik veel te weinig een ploeg gezien die echt ten koste van alles wilde winnen. ADO was een klein beetje beter dan wij en daarom hebben ze met 1-0 gewonnen."

"Na rust hebben we ons qua strijd wel wat af laten bluffen", vervolgde Van de Looi. Op basis van de afgelopen weken zag hij dat niet direct aankomen. "In de laatste weken was de spirit in het team echt goed. Ik was wel benieuwd naar hoe dat zou zijn na de zege op FC Groningen van vorige week. Het was minder, dat is wel duidelijk. Als je onderin weg wil komen, dan moet je een serie maken. Op basis van het spel vinden we dat we dat kunnen, maar nogmaals: er wordt meer gevraagd dan alleen goed positiespel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen