Roda JC houdt ook PEC Zwolle op doelpuntloos gelijkspel

5 november 2016, 22:44   Bijgewerkt: 6 november 2016, 00:04

Voor de tweede week op rij heeft Roda JC in een uitwedstrijd doelpuntloos gelijk gespeeld. Vorige week lukte dat bij FC Twente, zaterdagavond pakten de Limburgers een puntje bij PEC Zwolle. Via Mikhail Rosheuvel was Roda het dichtst bij een goal, maar de paal en doelman Mickey van der Hart voorkwamen een goal. Roda droeg door het veroverde punt wel de rode lantaarn over aan Go Ahead Eagles.

Al weken lang bivakkeert Roda in de onderste regionen en tot een paar weken terug zette het een lange serie wedstrijden neer zonder te scoren. Dat gaf coach Yannis Anastasiou stof tot nadenken en hij besloot daarom Roda meer vanuit de omschakeling te laten spelen. Vooral in uitwedstrijden deed Roda dat en in de afgelopen twee duels buitenshuis had dat ook resultaat. Vorige week dus een punt bij Twente, daarvoor drie punten bij Excelsior. Ook in Zwolle ging dat dus lukken.

Net als in de eerste helft ging de Zwolse storm na de eerste twintig minuten weer liggen. Het overleefde nog een pegel van Rosheuvel en een kopbal van Nestoras Mytidis. Reden voor trainer Ron Jans om vers bloed het veld op te sturen. Nicolai Brock-Madsen kwam Anass Achahbar vervangen en Kingsley Ehizibue verving Saymak. Maar ook die twee konden de gelijke stand niet doorbreken. Zwolle deed er alles aan, maar de verdediging van Roda hield stand tot aan de laatste minuut. Zo sprokkelde Roda weer een puntje en verliet het voorlopig de laatste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen