Cruijff: "Henry heeft fout gemaakt"

22 mei 2006, 09:50

Volgens Johan Cruijff heeft Thierry Henry niet de juiste beslissing gemaakt door te kiezen voor een langer verblijf bij Arsenal. De Franse spits stond nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona, maar koos er voor om zijn contract in Londen te verlengen tot 2010. "Ik denk dat hij een fout gemaakt heeft", zegt Cruijff over de contractverlenging van de Franse aanvaller.

Henry maakte zijn besluit daags na de verloren Champions League-finale van Arsenal, tegen uitgerekend Barcelona, bekend. Volgens Cruijff heeft Henry hiermee overhaast gehandeld. "Zonder in zijn hoofd te kunnen kijken, denk ik dat hij een fout gemaakt heeft. Hij heeft zijn besluit in het heetst van de strijd genomen, daags na die wedstrijd. Hij had beter alles even moeten laten bezinken."

"Met zijn staat van dienst in Frankrijk en Engeland zou een succesvol avontuur in Spanje voor hem zijn loopbaan compleet maken. Bij FC Barcelona had hij de mogelijkheid om deze stap te zetten", denkt de voormalig trainer van de Catalaanse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen