Hyballa: "Ik ben blij met punt, maar niet met spel"

5 november 2016, 23:11

NEC-coach Peter Hyballa vond zijn elftal zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen alleen in de slotfase goed spelen. De oefenmeester van de Nijmeegse club heeft dan ook vrede met het gelijkspel (1-1).

"Wij waren niet goed aan de bal. Als we hem hadden, raakten we hem direct weer kwijt", mopperde Hyballa na afloop op de persconferentie, geciteerd door het officiële twitteraccount van NEC. In de rust haalde de Duitser Janio Bikel en André Fomitschow naar de kant voor respectievelijk Ferdi Kadioglu en Robin Buwalda. "Fomitschow was misselijk en kon niet verder, Ferdi brachten we erbij in een vrije rol", legde Hyballa uit.

Kadioglu, pas 17 jaar, redde vorige week op bezoek bij FC Utrecht een punt voor NEC en deed dat tegen FC Groningen opnieuw. In de 83ste minuut, vijf minuten nadat de bezoekers op voorsprong waren gekomen, herstelde hij het evenwicht. "Groningen was sterk vandaag", vervolgde Hyballa. "Alleen ons laatste kwartier was goed. Quincy (Owusu-Abeyie, red.) en Ferdi maakten samen de 1-1. We hadden veel power en fitheid in die fase. Uiteindelijk ben ik blij met het punt, maar niet met het vertoonde spel."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen