Mühren start bij AZ, Viergever keert terug in Ajax-basis

6 november 2016, 13:32

Nick Viergever is fit genoeg bevonden om zijn opwachting te maken in het fraaie eredivisie-affiche tussen AZ en Ajax, dat op deze zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt wordt in het AFAS Stadion in Alkmaar. Daar is Pol van Boekel de dienstdoende scheidsrechter.

Viergever kampte met een lichte blessure en miste daarom afgelopen donderdag de met 3-2 gewonnen Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Celta de Vigo. Jairo Riedewald verving de verdediger toen en heeft nu zijn plaats moeten afstaan. Verder heeft coach Peter Bosz geen mutaties doorgevoerd in zijn startopstelling.

Aan de zijde van AZ geeft trainer John van den Brom, die voor de honderdste keer op de bank zit bij een wedstrijd van de Alkmaarse club, eindelijk de kans aan Robert Mühren. De aanvaller wist de afgelopen weken als 'supersub' maar liefst vijf doelpunten te maken. Het meespelen van Mühren gaat niet ten koste van Wout Weghorst. Mühren start namelijk als nummer tien achter Weghorst. Fred Friday begint weer als reserve. Alireza Jahanbakhsh keert verder terug in de basis bij AZ.

Opstellingen

AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Luckassen, Mühren, Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia.

Ajax: Onana; Veltman, Viergever, Sánchez, Sinkgraven; Schöne, Klaasen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen