Opnieuw optimisme over herstel Rooney

22 mei 2006, 09:58

Er gaat in Engeland vrijwel geen dag voorbij zonder dat de fysieke gesteldheid van Wayne Rooney in het nieuws is. De Brit is bezig met een gevecht tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het WK en volgens Britse artsen lijkt hij deze strijd te gaan winnen. "Alles wijst op een perfecte revalidatieperiode", zegt Dr Leif Sward in de Britse krant The Sun.

Rooney liep zijn blessure op in het competitieduel van Manchester United tegen Chelsea. Nadat bleek dat hij verschillende botjes gebroken had in zijn voet, leek de spits een streep te kunnen zetten door zijn WK-plannen. Niets blijkt echter minder waar. Rooney werkt keihard aan zijn herstel en volgens de doktoren is het WK nog altijd haalbaar. "Ik heb bijzonder goede hoop dat hij het WK zal halen. Hopelijk zal de mri-scan komende donderdag daarover meer duidelijkheid geven", zegt zijn behandelend dokter Sward.

Het onderzoek van komende donderdag zal duidelijk maken of Rooney inderdaad een goede kans maakt om het WK alsnog te redden. "Het is belangrijk dat hij tot donderdag nog geen gekke dingen doet, zoals tegen een bal trappen. Hij mag zijn voet wel een beetje belasten, maar met mate. Ik hoop, en verwacht, dat de botbreuken bijna geheeld zijn. Het herstelproces gaat echt bijzonder goed", aldus Sward.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen