Pjanic held van Juventus, Milan wint op Sicilië

6 november 2016, 17:02   Bijgewerkt: 6 november 2016, 17:07

Juventus heeft zondagmiddag haar derde overwinning op rij genoteerd in de Serie A. De Turijnse grootmacht boekte op bezoek bij Chievo Verona een krappe 1-2 overwinning. Nummer twee AC Milan kon ook twee punten bijschrijven: in Palermo werd er ook ternauwernood met 1-2 gewonnen. Wat verder opvalt in Italië, is de goede vorm van Atalanta Bergamo.

Juventus pakt drie punten

Na een 0-4 zege van Empoli bij Pescara werden er vier Serie A-duels om 15.00 uur afgetrapt. Juventus had het behoorlijk lastig in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi van Chievo, maar pakte wel de winst. De ploeg van coach Massimiliano Allegri leek in de eerste helft nog wel een beetje onder de indruk te zijn van de blessure van Andrea Barzagli, die zijn schouder ontwrichtte in een duel en daarom per brancard van het veld gedragen werd. Het kwam het spel niet ten goede.

Na rust zette Juventus het duel in Verona wel naar haar hand. Mario Mandzukic was eerder al dicht bij de openingstreffer en tekende na 53 minuten spelen na een assist van de wederom uitblinkende Juan Cuadrado voor de 0-1. De titelverdediger kon er maar een tijdje van genieten, aangezien Sergio Pellissier de thuisploeg na ruim een uur spelen op gelijke hoogte bracht vanaf elf meter. Stephan Lichtsteiner veroorzaakte de strafschop.

De geslepen Pellissier speelde zijn 400ste wedstrijd in de Serie A. Gianluigi Buffon beleefde een nog veel mooiere mijlpaal, aangezien de Juventus-goalie zijn 600ste Serie A-duel keepte. Het doorbreken van deze fraaie barrière vierde Buffon met een zege, aangezien Miralem Pjanic een kwartier voor tijd een door hem zelf verdiende vrije trap fantastisch achter doelman Stefano Sorrentino in de kruising schoot: 1-2. Het was zijn derde doelpunt van het seizoen. Bij Chievo kwam Jonathan de Guzman overigens eventjes als invaller binnen de lijnen.

Ook Milan wint zuinig

Door deze uitslagen staat Juventus nu op dertig punten en volgt Milan met een puntenaantal van 25. AS Roma staat derde en speelt later op deze zondag nog tegen Bologna (thuis).

Atalanta in vorm

Het doorgaans prima presterende Sassuolo kende, nog altijd zonder de geblesseerde Timo Letschert, een off-day. Daarbij moet gezegd worden dat de tegenstander ook in zeer goeden doen is. Atalanta won met 0-3 bij Sassuolo en deed dat door treffers van Alejandro Darío Gómez, Mattia Caldara en Andrea Conti. Atalana won maar liefst zeven van haar acht (!) laatste wedstrijden en bezet daardoor knap de vijfde plaats. Genoa en Udinese hielden elkaar tot slot op 1-1.