Brands weidt uit over Van Ginkel, De Jong en Willems

7 november 2016, 09:34   Bijgewerkt: 7 november 2016, 16:58

PSV houdt de contacten met Marco van Ginkel warm. Een nieuwe uitleenbeurt van de middenvelder van Chelsea in Eindhoven is allerminst uitgesloten. Hoewel er nu niets speelt, is men bij de regerend landskampioen door zijn acht doelpunt in de tweede helft van vorig seizoen onder de indruk van het scorend vermogen van de kilometervreter.

Aan tafel bij het NOS-programma Studio Voetbal ging technisch manager Marcel Brands in op de situatie rond Van Ginkel. "Hij bracht bij ons wat extra's in de zestien meter, iets wat Georginio Wijnaldum daarvoor ook had", aldus Brands. "Ik heb sinds afgelopen zomer nog wel contact met hem, maar een terugkeer speelt nu nog niet. Hij heeft afgelopen week bij de beloften van Chelsea voor het eerst weer eens zestig minuten gespeeld. Die jongen wil eerst fit worden", aldus de 'td' van PSV.

Brands zag PSV zaterdagavond in eigen huis punten morsen tegen Twente. "Dat is niet leuk. Verzachtende omstandigheid is dat de concurrentie ook punten heeft verspeeld", refereert hij aan het gelijkspel van Ajax bij AZ (2-2) en de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij Go Ahead Eagles.

Brands probeert zijn vinger op de zere plek te leggen. "Vorig jaar kregen we wat veel goals tegen. Nu hebben we de minst gepasseerde defensie, maar we komen thuis erg moeilijk tot scoren. Als PSV mag je in eigen huis niet 4 van de 6 thuisduels punten verspelen. Ik vind dat PSV thuis 16 (van de 17) wedstrijden moet winnen", aldus Brands, die ook inging op de doelpuntendroogte van aanvoerder Luuk de Jong. "Er wordt veel naar Luuk gekeken, maar we mogen niet alleen afhankelijk zijn van Luuk. Hij is niet voor niets aanvoerder en hij voelt zich verantwoordelijk, maar de oplossing ligt in het collectief", benadrukt de technisch manager.

Naast De Jong is ook  Jetro Willems een verpersoonlijking van de sportieve dip waarin PSV zit. "Jetro moet meer energie steken in wat hij doet", zegt Brands. "Veel mensen hebben gezegd dat hij beter moet verdedigen en daar heeft hij veel aandacht aan besteed, maar dat is één facet. Hij heeft te weinig aanvallende acties. Als hij dat meer gaat doen, kan hij ons mede kampioen maken. Ik heb absoluut vertrouwen in hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen