Weghorst op schot: "Het klikte lekker met Mühren"

7 november 2016, 08:45

Wout Weghorst wist het net al anderhalve maand niet meer te vinden bij AZ, maar maakte zondagmiddag op overtuigende wijze een einde aan zijn doelpuntendroogte. De spits maakte zijn vijfde én zesde competitiedoelpunt van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen Ajax, die met 2-2 gelijkgespeeld werd.

Weghorst werd door coach John van den Brom in de spitspositie geposteerd, met Robert Mühren achter zich als nummer tien. De tweevoudig doelpuntenmaker is zeer te spreken over het samenspel met Mühren, die voor het treffen met Ajax als invaller goed was voor de laatste vijf Alkmaarse goals. "Dat heb je wel gezien, het klikte lekker. Daar hebben we het ook al regelmatig zelf over gehad. Men bestempelt ons als concurrenten, maar we kunnen goed samenspelen. Vandaag ging dat, zeker in de eerste helft, super goed", zegt Weghorst op het digitale thuis van AZ.

Het contrast tussen de eerste en de tweede helft van AZ-Ajax was groot, zag ook Weghorst. "De eerste helft was denk ik helemaal voor ons en de tweede helft was in het begin voor hun. We waren inderdaad agressief in de eerste helft, dit is hoe we het willen. We deden het voor rust in alle facetten goed. We kwamen in de duels, gaven goed druk en bespeelden snel de diepte bij een balverovering. Zo kwamen we tot een aantal goede kansen. Het enige dat we niet goed deden, is dat we onszelf niet beloonden", aldus Weghorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen