De Roon begrijpt Blind: "Schaars beter aan de bal"

7 november 2016, 09:44

Dat Marten de Roon geen onderdeel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal voor de aanstaande duels met België en Luxemburg, begrijpt hijzelf volkomen. De middenvelder van Middlesbrough, die zaterdag scoorde tegen Manchester City, vindt het logisch dat Stijn Schaars de voorkeur krijgt van Danny Blind.

De bondscoach zei vrijdag op de persconferentie dat hij Schaars sterker vindt in balbezit en dat hij De Roon nog 'te vlak en gereserveerd' vond. "Ik kan me goed vinden in die woorden", zegt de middenvelder tegen Telesport. "Schaars is beter aan de bal dan ik, dat vind ik ook. Bijvoorbeeld met het opeisen van de bal. Voor hem en ook Davy Klaassen is dat iets natuurlijks, terwijl ik wel wat dwingender mag worden. Natuurlijk speel ik in Engeland op een hoger niveau dan Schaars in Nederland, maar Stijn doet het erg goed bij Heerenveen en is een bekende naam bij Oranje. En dat ik op een hoger niveau speel, verandert niets aan het feit dat Stijn bepaalde vaardigheden beter beheerst dan ik. Ik moet gewoon zo doorgaan."

De oud-speler van Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en Atalanta Bergamo beleefde zaterdag overigens een prachtig moment, door zijn ploeg in extremis naast Manchester City te koppen in het Etihad Stadium. Na zijn treffer rende hij dol van vreugde naar het uitvak, "Veel voetballers doen dan een dansje op zulke momenten, maar ik wist niet meer wat ik deed. Dit is tot dusver wel mijn nummer één-moment in mijn carrière, naast mijn officiële profdebuut. Die voorzet van George Friend werd met zóveel kracht in de zestien geslingerd. Vervolgens kreeg ik 'm keihard op mijn hoofd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen