Zeegelaar: "Het komt echt als een grote verrassing"

7 november 2016, 14:51

Marvin Zeegelaar is zonder twijfel het meeste opvallende gezicht in de selectie van het Nederlands elftal, die maandag bijeengekomen is in Noordwijk. De 26-jarige linksachter is dankzij zijn goede prestaties bij Sporting Clube de Portugal opgeroepen voor de oefeninterland tegen België van komende woensdag en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg van vier dagen later.

"Ik had het niet verwacht", zegt Zeegelaar tegen de NOS over zijn plaats in het keurkorps van Oranje. "Ik ben al zo lang weg uit Nederland en ben nooit echt in the picture geweest voor het Nederlands elftal. Dus het komt echt als een grote verrassing", geeft de linksback van Sporting aan. Hij beleefde de afgelopen jaren diverse avonturen in het buitenland. Na het uitblijven van een doorbraak bij Ajax speelde hij voor achtereenvolgens Excelsior, Espanyol, Elazigspor, Blackpool en Rio Ave. Bij laatstgenoemde club dwong hij een transfer naar Sporting af.

Ondertussen werd Zeegelaar van linksbuiten omgeturnd tot linksachter. Over zijn ontwikkeling is hij bescheiden. "De club waar ik speel en het toneel waarop ik speel, de Champions League, dat werkt ook mee. Je moet gewoon hard werken, dan komt het vanzelf wel", verzekert Zeegelaar, die zijn debuut kan maken voor de nationale ploeg. "Je hoopt dat je gaat spelen natuurlijk. We zullen zien. Ik kan niet in de toekomst kijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen