ADO-directeur: "Geen relatie tussen blessure en veld"

8 november 2016, 12:09

Omdat eerder dit seizoen Aaron Meijers al een vervelende knieblessure opliep op het veld van ADO Den Haag en nu ook Kevin Jansen de klos is, is de vraag of de kunstgrasmat een rol speelt bij de kwetsuren rerechtvaardigd. Dat is niet het geval, denkt ADO-directeur Mattijs Manders.

"Ik ben geen medicus, maar volgens mij is er geen relatie tussen zijn blessure en het veld. Zo lang er wordt gevoetbald, komt dit met enige regelmaat voor", zegt Manders in gesprek met AD Sportwereld. De kruisbandblessures van Meijers en Jansen komen in zijn ogen door pure pech. "Ik denk niet dat dat iets met kunstgras heeft te maken."

Er wordt vaker gediscussieerd over de invloed van kunstgras op het creëren van blessures bij spelers. Onderzoek heeft tot dusver geen beduidende verschillen opgeleverd. "Je hebt kunstgras en kunstgras. Dat van ons staat goed bekend. Laatst was er wel een discussie in Zwolle, maar zij spelen op een hardere ondergrond", zegt Manders.

De ADO-bestuurder zou graag weer natuurgras willen aanleggen in het Kyocera Stadion (ADO is wel een club die zou passen op gras"), maar dit lijkt vanwege de financiën een utopie te zijn. "De extra kosten zitten vooral in de aanleg van een trainingsaccommodatie", geeft Manders aan. Overigens vindt hij het wel tijd worden voor een evaluatie. "We hebben het besluit voor kunstgras destijds genomen, maar wat vinden we er nu van? Iedereen heeft daar een andere mening over."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen