Leeuwinnen treffen Denen, Noren en Belgen op EK

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 november 2016 – De Oranje Leeuwinnen krijgen volgend jaar op het Europees kampioenschap in eigen land in de groepsfase te maken met Noorwegen, Denemarken en debutant België, zo heeft de loting dinsdag uitgewezen. Het evenement begint op 16 juli, de finale is op 6 augustus in de Grolsch Veste in Enschede.

Leeuwinnen treffen Denen, Noren en Belgen op EK

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met Noorwegen en Denemarken ontmoet Nederland twee teams die in 2013, bij het laatste EK, nog tegenover elkaar stonden in de halve finale. De Noorse vrouwen waren destijds de betere, maar in de finale gingen zij onderuit tegen Duitsland. Noorwegen nam tien keer eerder deel aan de Europese titelstrijd en was de beste in 1987 en 1993. Voor Denemarken wordt dit de negende EK-deelname. In 1991 en 1993 eindigden de Denen als derde. België acteerde nooit eerder op het EK-podium, Nederland deed dat tot dusver twee keer. In 2009, bij het debuut in Finland, haalden onze landgenotes de halve finale. Vier jaar later overleefden ze een poule met Duitsland, Noorwegen en IJsland niet.

De Oranje Leeuwinnen openen het EK op 16 juli in Utrecht tegen Noorwegen. Op 20 juli spelen ze op het Rotterdamse Kasteel tegen Denemarken, ze eindigen de poulefase op 24 juli in Tilburg tegen België. Op het EK wordt eveneens gevoetbald in Breda, Enschede, Deventer en Doetinchem.

Loting EK 2017

Groep A
Nederland
België
Denemarken
Noorwegen

Groep B
Duitsland
Rusland
Italië
Zweden

Groep C
Frankrijk
Oostenrijk
IJsland
Zwitserland

Groep D
Engeland
Portugal
Schotland
Spanje

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd