Makkelie dreigde met boycot om spandoek bij Vitesse

8 november 2016, 20:49   Bijgewerkt: 9 november 2016, 00:06

Danny Makkelie hanteerde afgelopen zondag in de Gelredome de fluit bij de wedstrijd tussen Vitesse en Heracles Almelo, maar even dreigde hij het duel te boycotten. De scheidsrechter was niet blij met een spandoek dat de Vitesse-supporters hadden opgehangen in het stadion.

"Met een verdraaide klok en kaarten zo rood, verdient Makkelie zijn brood", zo was op het linnen te lezen. Daarmee refereerden de Arnhemse fans aan het bekerduel dat hun favoriete club afgelopen seizoen speelde tegen Heracles. Ook toen was Makkelie de arbiter. Hij zorgde destijds voor opschudding door drie rode kaarten te trekken en de tijd terug te zetten na een korte onderbreking. Mede daardoor ging Vitesse onderuit tegen de Overijsselse equipe.

Makkelie was niet blij met het spandoek. "Vitesse had het doek vooraf goedgekeurd, maar Makkelie zag de humor er niet van in. Bij het betreden van het veld maakte hij er meteen een foto van en eiste hij dat het doek weggehaald zou worden. Anders zou hij de wedstrijd niet fluiten", aldus Vitesse-supportersgroep VIVO1892 tegenover Omroep Gelderland.

De Vitesse-supporters lieten het er echter niet bij zitten en hebben Makkelie het spandoek per post toegestuurd, plus een brief en wat (chocolade)munten. "We betreuren jouw incasseringsvermogen. Als 'echte' vent hadden we meer van je verwacht", zo is onder meer te lezen in de brief.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen