Schaars en Lens in Oranje-basis, België experimenteert

9 november 2016, 19:51   Bijgewerkt: 9 november 2016, 20:05

Stijn Schaars en Jeremain Lens zijn niet alleen teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal, ze mogen van bondscoach Danny Blind ook meteen in de basis starten in de vriendschappelijke interland tegen België. Bij onze zuiderburen valt met name op dat meerdere sterkhouders gespaard worden.

Net als in de vorige interlands verdedigt Maarten Stekelenburg weer het doel van Oranje, dat weer in een 4-3-3 formatie zal opereren. Joël Veltman profiteert op de rechtsachterpositie van de absentie van Rick Karsdorp. Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind completeren de achterhoede. Schaars vormt samen met Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen het middenveld van Oranje. Jeremain Lens, Vicent Janssen en Wesley Sneijder moeten voorin voor de goals zorgen. Blijven deze uit, dan heeft Blind met Bas Dost en Luuk de Jong twee alternatieven voor de spitspositie achter de hand.

Bij de Rode Duivels heeft bondscoach Roberto Martinez zeker niet voor de sterkste elf gekozen. Zo staat Simon Mignolet onder de lat, en niet Thibaut Courtois. Thomas Meunier, Laurent Ciman en Jan Vertonghen vormen de verdediging met Vincent Kompany, die al een jaar lang niet in actie kwam voor België. Martinez heeft Steven Defour een basisplaats gegeven op het middenveld, waar ook Axel Witsel en Kevin De Bruyne staan. Opvallend is dat Yannick Carraso in de spits staat. Hij wordt geflankeerd door Dries Mertens en aanvoerder Eden Hazard. Op de bank zitten onder meer Courtois, Romelu Lukaku, Christian Benteke en Michy Batshuayi.

De 126ste Derby der Lage Landen wordt om 20.45 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA en staat onder leiding van de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Veltman, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Schaars, Klaassen; Lens, Janssen, Sneijder.

België: Mignolet; Meunier, Kompany, Ciman, Vertonghen; Defour, Witsel, De Bruyne; Mertens, Carrasco, Hazard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen