Stekelenburg: "Tegengoal onnodig, maar wel terecht"

10 november 2016, 00:07   Bijgewerkt: 10 november 2016, 04:19

Maarten Stekelenburg stevende lange tijd af op een 'clean sheet' in de Derby der Lage Landen tegen België, maar de doelman van het Nederlands elftal moest vlak voor tijd toch een doelpunt incasseren. Na de 1-0 van Davy Klaassen (penalty) bepaalde Yannick Carrasco de eindstand met een van richting veranderd schot op 1-1 in de Amsterdam ArenA.

"Dat tegendoelpunt was echt onnodig", bromt Stekelenburg na afloop in de mixed zone van het stadion van zijn oude club. "Wij hadden zelf de bal rond de zestien meter en het was in de slotfase vrouwen en kinderen eerst. We hadden de bal gewoon moeten wegschieten. De 1-1 was terecht, maar wel vervelend. Toch kunnen we wel tevreden zijn met deze uitslag. België is toch een topland", vindt de goalie van Everton.

De Belgen hadden een veldoverwicht, maar werden niet bijzonder gevaarlijk. "Los van die kopkans in de eerste helft (voor Dries Mertens, red.) stonden we goed in de organisatie. Van daaruit wilden we counteren. Op dit moment moeten we het daar gewoon van hebben tegen dit soort landen. Maar goed, het had ook gewoon 2-0 kunnen worden voor ons", doelt Stekelenburg op de fraaie actie van debutant Joshua Brenet, die bijna in een goal resulteerde.

Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens vielen stuk voor stuk met een blessure uit bij Oranje. "Er zijn drie spelers weggevallen, dat is niet best. Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, dat is aan de bondscoach. Er moeten wellicht wat spelers bij komen. Dat Arjen Robben nu aansluit, is in ieder geval heel belangrijk", zegt Stekelenburg richting het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, dat komende zondag op de rol staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen