Wenger maant Chili geen 'zelfmoord te plegen' met Sánchez

10 november 2016, 19:31

Alexis Sánchez verliet afgelopen dinsdag de training van het Chileense elftal om een paar medische test te ondergaan. De aanvaller zou een kleine hamstringblessure hebben opgelopen, maar probeert hem toch klaar te stomen voor de wedstrijd van dinsdag tegen Uruguay.

Arsenal-manager Arsène Wenger drukt Chili op het hart voorzichtig te zijn met zijn spits, uit angst voor een veel zware blessure. "Ze moet er echt zeker van zijn geen 'zelfmoord te plegen' door hem het risico te laten lopen op een blessure van twee tot drie maanden", zo quote The Daily Mail.

In zijn loopbaan heeft Wenger al regelmatig meegemaakt dat bonden niet altijd even voorzichtig waren met hun spelers. Zo keerde Robin van Persie in zijn Arsenal-tijd nog wel eens geblesseerd terug, iets dat tot een stroeve verhouding tussen de Fransman en de KNVB leidde. "Het is natuurlijk altijd een grijs gebied, want iedereen kijkt geheel begrijpelijk naar zijn eigen resultaten."

Wenger moet met Arsenal over anderhalve week weer een resultaat te halen tegen Manchester United en hoopt dan Sánchez op te kunnen stellen. "Maar het gaat uiteindelijk om de gezondheid van Sánchez. Het probleem is alleen dat hij altijd wil spelen, ook wanneer hij geblesseerd is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen